Elérhetőségek

Telefon: +36309376136

Bemutatkozás

Bemutatkozás

MÁRIÓ, A HARMONIKÁS

 

Biográfia:

Márió az utóbbi lassan 15 év egyik legnépszerűbb előadója. Műsoraival bejárta már az országot és határon túl is sikereket aratott. Közönségének a lelkesedését közvetlenségének és zenei tehetségének egyaránt köszönheti. Ízig-vérig zenész, amit minden alkalommal bizonyít is környezete számára, hiszen szinte bármilyen hangszert a kezébe fog, kiváló hangulatot varázsol vele. Fellépései kivétel nélkül teltházas előadások és biztosan tánccal, mulatozással végződnek.

 

Márió exkluzív karácsonyi műsorában a szombathelyi ISIS Big Banddel kiegészülve, több mint húsz zenésszel és énekessel áll színpadra. A koncerten olyan vidám karácsonyi dalok csendülnek fel, mint a Santa Claus, All I Want For Christmas, Lesz minden, Ha elmúlik karácsony, vagy a saját dal, az Angyalszárnyon. A változatos előadásban Márió duettekkel is meglepi közönségét, és a megszokott harmonikája nélkül is színpadra lép.

Első alkalommal 2014-ben Sümegen és Szombathelyen volt látható a rögtön teltházas produkcióként debütált műsor.

A 2012-ben megjelent karácsonyi lemezhez Márió kislánya adta az inspirációkat. A zenész a kedvéért már korán elkezdett otthon ünnepi dalokat énekelni. Innen jött az ötlet, hogy miért ne készülhetne egy karácsonyi lemez saját és feldolgozás dalokkal. Az ötlettől a megvalósításig mindössze néhány hét telt el, így még az év novemberben meg is jelent Márió „Angyalszárnyon” című karácsonyi lemeze. A számtalan platinalemez sikere után Márió ezzel egy olyan albumot állított össze, ami a szórakoztató műfajban egyedülálló. Az új műsor klasszikus, vidám karácsonyi feldolgozás és saját szerzeményű dalokból, egy angolul felcsendülő slágerből és instrumentálisan előadott számokból épül fel.

Néhány cím, a track listából:

Fehér Karácsony, Csendes éj, Csengőszó, Jingle Bells, Ha elmúlik karácsony, a saját szerzemény pedig „Angyalszárnyon” címmel.

Márió Sümegen született 1971. június 19-én, majd szüleivel féléves korában Tapolcára költöztek, ahol egészen felnőttkoráig élt. Az első harmonikáját ötéves korában kapta, ekkor kezdett el tanulgatni rajta. Két öccse van, akikkel különböző csínytevésekkel igyekezett magára felhívni a figyelmet.

A zenész énekes rengeteg külföldi országban járt, de a szíve mindig hazahúzta. Utazásai során mindenhol játszik és szórakoztat. A művészt 5 éves kora óta vonzza a harmonika hangja, amely most is nap, mint nap rabul ejti szívét. A Márió a harmonikás 2001-ben robbant be a köztudatba, rendkívüli zenei tehetségének, kellemes hangjának, és sugárzó egyéniségének köszönhetően. Első lemeze A harmonikás címmel 2001-ben jelent meg, rajta egy személyes indíttatású szerzeménnyel, amelyet Márió a 17 napos korában elvesztett kislánya emlékére írt és énekel. Minden albumán érződik a romantikus dallamvilág, az érzelemmel telített hangvétel. Saját dalai és feldolgozások mellett Kiss Tibor - Tibó művei is szerepelnek lemezein, amelyek igazi mesterművek a mulatós slágerek világában. Vidámak, érzelmesek, egyszerűek és markánsak, bárkit azonnal táncra perdítenek. Több hangszeren is játszik, így soha nem jön zavarba, ha nincs kéznél a harmonikája. Sikerének kulcsa a zene és a rajongói felé áradó őszinte szeretete. Az évek során lehetősége adódott több neves előadóval is együttműködni, mint például a nemzetközi hírnévnek örvendő Tabányi Mihállyal, Galambos Lajossal, a V-Tech zenekarral, valamint az egyre népszerűbb Postás Józsival is. De az előadókat még hosszasan sorolhatnánk.

Lemezeiből eladott példányok száma mára több mint félmillió, amit manapság nem sok előadó mondhat el magáról Magyarországon. 2001 óta állandó szereplője magyarországi és külföldi rendezvényeknek, roadshow-knak, televíziós műsoroknak. 2004-ben zenekarral egészült ki a produkció, ami látványban és hangzásvilágban is rengeteget emelt a műsor színvonalán, a visszajelzések pedig szakmai, szervezői, és közönségoldalról is kivétel nélkül pozitívak.

Az első 5 éves sikeres időszaknak, és az ezer fellépésnek a megkoronázásaként megrendezésre került 2006. augusztus végén egy jubileumi megakoncert, hatalmas közönségsikerrel. A miskolci barlangfürdő előtt több tízezren buliztak együtt Márióval. A két órás koncerten fellépett táncosok, cigányzenészek mellett, látványos színpadtechnika is színesítette a hangulatot. Az ott felvett anyagból kiadásra került egy koncert-DVD.
Márió, a harmonikás - Magyar